Witloof uit de oven

No votes yet.
Please wait...

Markt: 1 kg witloof (liefst uit volle grond), het sap van 1 citroen, 1theelepel suiker, 30 g boter, zout en peper.

Bechamelsaus: 3 el bloem, 3 el boter, 1/2 liter melk, muskaatnoot, het sap van 1/2 citroen , zout en peper.

Bereiding: Stoof het witloof gaar met de overige ingrediënten in een bodempje water gedurende ongeveer 40 minuten, verwijder het deksel en verhoog het vuur en laat verder koken tot bijna al het vocht verdampt is. Laat het witloof afkoelen. Vermeng de bloem met de gesmolten boter en laat enkele minuten zachtjes en al roerend bakken zonder te laten kleuren. Roer er beetje bij beetje de warme melk bij en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig om niet te laten aanbakken.

Afwerking: 8 sneetjes beenshesp, 150 g grof gemalen parmezaan.

Wring het witloof uit, rol ze in een sneetje hesp en leg ze naast elkaar in een ovenschotel. Vermeng de bechamelsaus met het sap en de boter van het witloof. Giet de saus over het witloof en bestrooi met parmezaan. Laat het witloof 25 minuten gratineren in een voorverwarmde oven van 200°

Print Friendly, PDF & Email

Related Post

No votes yet.
Please wait...

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu