Visfumet

Visfumet

Visfumet is een eenvoudig basisrecept. De enige (relatieve) moeilijkheid is het vinden van visgraten en koppen, maar lief vragen aan de visboer helpt zeker.

Wij hebben nodig: 1 kg visgraten en koppen, het liefst van tong, tarbot of griet, enkele stengels groene selder, 1 stronk prei, 2 wortelen, 1 ui, 2 blaadjes laurier, 1 takje tijm, 4 à 5 peperbolletjes, 2 dl droge witte wijn.

Verwijder de kieuwen van de viskoppen met een keukenschaar. Het bloed in de kieuwen kan de visfumet troebel maken en zelfs in sommige gevallen de bouillon een beetje bitter maken. Was de graten en de koppen grondig met koud water.

Snij de groenten fijn omdat visfumet niet lang kookt om te vermijden dat er teveel gelatine in de bouillon oplost.

Leg alle ingrediënten, behalve de wijn, in een kookpot. Giet er 3 liter water bij en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Vergeet niet regelmatig af te schuimen. Giet de wijn in de fumet en breng terug aan de kook. Laat nog 10 minuten zachtjes verder koken.Blijf afschuimen.

Zeef de visfumet en het is klaar voor gebruik.

Zoals elke andere bouillon kan visfumet worden ingevroren. Verdeel het in porties en vries het in. Vermeld de inhoud wel op de doosjes.

Print Friendly, PDF & Email

Related Post

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *