Velouté van broccoli

Rating: 4.8/5. From 2 votes.
Please wait...

Een recept voor een velouté van broccoli kan misschien wat saai klinken  of doet denken aan babyvoeding.

Misschien ga er anders over denken wanneer je deze velouté   pittiger maakt met volgend peterselie olie.

Laat maar iets weten!

Velouté van broccoli

Velouté van broccoli
Velouté van broccoli

Ingrediënten: 1/2 kg broccoli, 1 ui,  2 teentjes look, 1 liter kippenbouillon, 1 kruidentuiltje, 1 dl room, 1 klontje boter, zout en peper.

Snij de roosjes van de broccoli en snij de stelen in kleine stukjes.

Stoof de ui aan in de boter en giet er de bouillon over.

Breng aan de kook en laat de broccolistelen, de look en het kruidentuiltje 10 minuten meekoken.

Voeg er dan de broccoli  roosjes  bij en laat nog 4 minuten verder koken.

Verwijder de kruiden en mix de soep .

Breng op smaak met zout en peper en dien op met room en peterselie olie.

Peterselie olie

1 bosje bladpeterselie, 1 /2 groen chili pepertje, zout, peper en olijfolie.

Blancheer de peterselie blaadjes 3 minuten in ruim zout water.

Giet de peterselie blaadjes af en spoel ze in koud water.

Mix  de peterselie blaadjes samen met het pepertje en olijfolie.

Haal het peterseliemengsel door een fijne zeef

Breng de olie op smaak met zout en peper.

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Post

Rating: 4.8/5. From 2 votes.
Please wait...

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu