Top 10 dingen om te weten over vochtbeheersing

Het niet regelen van de vochtigheidsgraad in uw huis kan bijdragen aan een groot aantal problemen. Wanneer de luchtvochtigheid thuis te hoog is, versnelt het de groei van schimmels en meeldauw, vermindert het de efficiëntie van verwarming en koeling en creëert het een aantrekkelijke omgeving voor ongewenst ongedierte. Het is absoluut noodzakelijk dat alle huiseigenaren een strategie voor vochtbeheersing ontwikkelen om deze problemen te voorkomen.

Raad niet alleen de luchtvochtigheid

Om het vocht in huis goed te regelen, moet u de luchtvochtigheid in de lucht nauwlettend in de gaten houden. Volgens ENERGY STAR, het energie-efficiëntieprogramma van het Amerikaanse ministerie van Energie, moet de luchtvochtigheid in een huis binnen het bereik van 30 tot 50 procent vallen.

Vochtbeheersing is een must voor de gezondheid van het gezin

Het niet beheersen van het vochtgehalte in uw huis vormt een aanzienlijk gezondheidsrisico voor uw familieleden en huisdieren. Micro-organismen gedijen in vochtige omstandigheden en kunnen de luchtkwaliteit van uw huis aantasten. Het verwijderen van vocht vermindert het aantal allergenen in huis, inclusief schimmels en huisstofmijt. Het beheersen van het vochtgehalte in huis is een must voor mensen met allergieën en astma.

Het vinden van de oorzaak van teveel vocht kan een uitdaging zijn

Het regelen van de luchtvochtigheid in een huis begint al in de ontwerp- en bouwfasen van een nieuw bouwproject. Wanneer een huis ventilatieproblemen heeft, of de bouwmaterialen die in de bouw worden gebruikt, de opbouw van vocht bevorderen, is de kans groter dat zich hoge vochtigheidsproblemen ontwikkelen.

Kelder kan de schuld zijn

Alle soorten ondervloeren, zoals kelders en kruipruimtes, zijn gevoelig voor hoge vochtigheidsniveaus. Grondwater kan gemakkelijk binnendringen door eventuele scheuren of gaten in de kelderwanden.

Te veel vocht is het hele jaar door een probleem

Tijdens de koudere maanden zijn huizen minder geventileerd vanwege gesloten ramen en deuren. Als het regent of sneeuwt, zal het vochtgehalte in het interieur stijgen als gevolg van de luchtvochtigheid die erin zit.

Verbeter de ventilatie om het vochtgehalte te verlagen

Verbeterde ventilatie is een eenvoudige oplossing als uw huis te vochtig is. Keuken- en badkamerventilatoren moeten worden ingeschakeld om tijdens het koken of baden vocht uit te blazen. Een centraal aircosysteem kan ook worden gebruikt om het hele jaar door het vochtgehalte te verlagen.

Kies de juiste luchtontvochtiger

Als uw huis te vochtig is, moet u mogelijk een ontvochtiger gebruiken om het vochtgehalte te verlagen. Er zijn twee belangrijke bepalende factoren bij het kiezen van een luchtontvochtiger: de grootte van de ruimte waarvoor de luchtontvochtiger nodig is en hoe u wilt dat het water uit de lucht wordt verwijderd.

Afdichting helpt vochtige lucht buiten te houden

Breeuwen rond ramen en deuren kan worden gedaan om te voorkomen dat vochtige lucht naar binnen komt. Leidingen moeten ook worden gecontroleerd om te controleren op lekken die moeten worden afgedicht.

Werk aan de goten

Hoewel veel aandacht wordt besteed aan vochtbeheersing in kelders, vergeet niet om andere delen van het huis te controleren die kunnen bijdragen aan het probleem.

Verwijder vocht niet helemaal

ENERGIESTER beveelt een luchtvochtigheid van minimaal 30 procent aan, omdat onvoldoende vocht in de lucht lichamelijk ongemak kan veroorzaken.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *