Terrine van vakenspoten

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Sinds de publicatie van dit recept is onze voedingspatroon geëvolueerd. 
De consumptie van vlees staat onder druk. Meer en meer consumenten kiezen voor vegetarische diëten en de meest radicalen  trachten ons zelfs een veganistische dieet op te leggen.

Toch blijf ik vleesrecepten publiceren.

Ik sta nog steeds achter het kopen en consumeren van kwaliteitsvlees, rekening houdend met de kwaliteit van het leven van dieren die bestemd zijn voor consumptie.

En ik vind het ook belangrijk om verspilling te voorkomen.
En als we dieren al voor onze consumptie doden, gebruiken wij er zoveel mogelijk van.

Daarom publiceer ik recepten van orgaanvlees en minder voor de hand liggende afsnijdingen.

Terrine van varkenspoten

Terrine van varkenspoten
Terrine van varkenspoten

Ingrediënten : 4 gekookte varkenspoten , + 1/2 liter kookvloeistof (gelei), 4 eieren, 3 vellen gelatine, zout, peper en witte wijnazijn, naargelang uw smaak.

Voor de garnering gebruiken wij tuinkruiden, vergezeld van een eenvoudige vinaigrette gemaakt van olijfolie en een paar druppels balsamico azijn.

Kook de eieren 8 minuten in kokend water, laat ze schrikken in koud water en pel ze.

Hak de eieren grof.

Filter een halve liter kookvloeistof (nog warm!) van de varkenspoten en roer er de gelatine-bladen door die  10 minuten in koud water zijn geweekt.

Ontbeen  de varkenspoten zorgvuldig,(  ze bevatten veel kleine beentjes!) en snij het vlees in grove stukken.

Breng het  vlees en de gelei royaal op smaak  met azijn, zout en peper.

Door het geleren van de gelei neigt het nogal saai te worden.

Giet een laagje gelei in een kom en laat het stollen in de koelkast. Leg een laag varkensvlees op de gelei, voeg gelei en een laag eieren toe. Voltooi het vullen van de terrine laag afwisselend, vlees, ei en gelei eindigend met gelei.

Zet de terrine 24 uur in de koelkast en serveer hem met een kleine kruidensalade en toast.

Print Friendly, PDF & Email

Related Post

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu