Sorbet van perziken met gestoofde braambessen

Sorbet van perziken met gestoofde braambessen
Sorbet van perziken met gestoofde braambessen
4.7
03

Voor dit recept van sorbet van perziken met gestoofde braambessen gebruik je het liefst mooi rijpe perziken. In het geval de perziken nog wat te hard blijken kan je ze enkele minuten pocheren in het siroop en het geheel samen mixen. Je kan ook het recept van perziken in witte wijn gebruiken voor het maken van de sorbet.

De bekomen vruchtenpuree mag nogal dik van structuur zijn, maar natuurlijk zijn er verschillen in kwaliteit voor het fruit. Voeg eventueel wat meer siroop bij het fruit tijdens het mixen.

Sorbet van perziken met gestoofde braambessen

Ingrediënten:1,5 kg perziken, het sap van1 citroen, 4 dl rietsuikersiroop (in de winkel te koop ), of 200 g suiker, 80 g bloemsuiker

Dompel de perziken in kokend water, laat ze  schrikken in koud water,  verwijder de stenen en pel ze.

Maak een siroop met het rietsuiker siroop, (of de suiker), de bloemsuiker, het citroensap en 3 dl water.

Laat die siroop afkoelen.

Mix de perziken sameet het afgekoelde siroop en laat dit mengsel draaien in een ijsmachine.

Braambessen compote

Ingrediënten: 2 bakjes braambessen, 3 el rietsuiker siroop, het sap van 1/2 citroen

Stoof de braambessen kort aan in het rietsuiker siroop, de vruchten moeten nog heel blijven, en breng de compote op smaak met citroensap.

Dien de perziken sorbet met de warme of afgekoelde braambessen compote.

Smakelijk!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu