Scones en aardbeienconfituur

Het seizoen voor aardbeien is volop op gang. Aardbeien confituur en scones vormen een perfecte combinatie. En scones zijn onontbeerlijke gebakjes bij een ‘English high tea’. Zij worden geserveerd met  clotted cream, een soort dikke room, bijna onmogelijk te verkrijgen in onze contreien, maar toch te vervangen door niet al te stijf opgeklopte slagroom, en uiteraard aardbeienconfituur!

Scones

Scones en aardbeienconfituur
Scones en aardbeienconfituur

Ingrediënten: 250 g bloem, 2 el bakpoeder, 2 el suiker, 60 g koude boter, 1 ei, 8 à 9 cl melk, 1 snuifje zout.

Zeef de bloem twee keer, samen met de suiker het bakpoeder en het zout, zo worden al deze ingrediënten goed gemengd.
Snijd de koude boter in kleine stukjes en wrijf ze met de vingertoppen onder de bloem.
Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel en roer er de melk en daarna het ei door.
Kneed het deeg vlug tot een los tot een zacht deeg.
Rol het deeg uit tot een dikte van 2,5 cm en steek er cirkels uit van 4 cm.
Leg de scones op een met bloem bestoven blad bakpapier en bestrijk de bovenkanten met wat losgeklopte of melk.
Bak de scones 10 minuten een voorverwarmde oven van 200°

Aardbeienconfituur

1 kg aardbeien, 500 g suiker, het sap van 1 citroen.
Vermeng de gewassen en in stukken gesneden aardbeien en het sap van 1 citroen met de suiker en breng langzaam en al roerend aan de kook. Laat 15 minuten koken. Test de confituur op een koud bord. Verdeel de confituur in propere potten met een deksel en bewaar het op een koele plek. Vergeet de etiketten niet met het soort confituur en de bereidingsdatum.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu