Rode bessen en meringue taart

Deze zomerse rode bessen en meringue taart, waarbij het zure van de rode bessen gecompenseerd wordt door een zachte en zoete meringue.

Het enige wat wel wat aandacht vereist is het deeg voor de taartbodem. Kneed het niet te lang, anders wordt het taai!

Rode bessen en meringue taart
Rode bessen en meringue taart

Laten we beginnen met het zanddeeg.

Ingrediënten: 250 g bloem, 125 koude boter, 2 eierdooiers, 4 eetlepels koud water, 1 snufje zout.

Zeef de bloem en het zout in een grote kom. Snij de boter in kleine stukjes en vermeng  het snel, met de toppen van de vingers, met de bloem tot een klonterige massa.

Voeg de eierdooiers en het water erbij   en kneed het deeg snel tot een bal.

Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens een half uur rusten in de koelkast.

Rol het deeg uit met de deegroller en leg het in een beboterde taartvorm (21 cm).

Kook de taartvorm  blind in een voorverwarmde oven op 180 ° gedurende 15 minuten, verwijder het perkamentpapier en de kleiballen en laat de taartbodem nog 5 minuten bakken.

Laat de taartbodem in de vorm afkoelen.

De vulling

30 g amandelpoeder, 4 eiwitten, 150 g suiker, 250 g rode aalbessen, 1 soeplepel ontembare suiker.

Verdeel het amandelpoeder in de taartvorm. Klop de eiwitten tot meringue door geleidelijk aan de suiker toe te voegen.

Meng een derde van deze meringue met rode aalbessen en verdeel dit mengsel op de taartbodem.

Verspreid de rest van de meringue op dit mengsel en bestrooi het met suiker.

Zet de taart in een voorverwarmde oven op 180 °, verlaag onmiddellijke temperatuur tot 100 ° en bak de bessentaart gedurende 1 uur.

Heb het geduld om de rode bessen en meringue taart te laten afkoelen voor het aansnijden.

Smakelijk !

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu