Potted shrimps

Potted shrimps
Potted shrimps

Potted shrimps is een klassiek Engels recept, en eigenlijk ook een vorm van bewaarmethode.

Het volgend recept is blijkbaar een moderne versie van een oud recept waarbij de gebruikte kruiden hoofdzakelijk foelie  en nootmuskaat zouden zijn.

Het is ook één van de weinige Brites recepten met grijze garnalen.

Om een lang verhaal kort te houden verwijs ik graag naar dit recept en verhaal uit de Britse krant de Guardian.

Ingrediënten: 1kg  ongepelde grijze garnalen,  150 g boter, het sap van 1/2 citroen, 1 theelepel Worcestershiresaus, 1theelepel ansjovispasta, enkele druppeltjes tabasco, 1 el gesnipperde bieslook, zout en peper.

Pel de garnalen, en hou de koppen bij voor een andere bereiding. Ze zijn gemakkelijk in te vriezen.

Smelt de boter.

Breng  de boter  op smaak met de overige ingrediënten.

Voeg de garnalen bij de boter

Verdeel de garnalen en boter in individuele potjes maar zorg er wel voor dat bovenste laag enkel bestaat uit boter, toch zeker indien de potted shrimps niet de volgende dag worden genuttigd.

Laat de potted shrimps opstijven in de koelkast.

Dien op, het liefst na een nachtje rust in de ijskast, met toast of crackers.

Smakelijk!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu