Passatelli in bouillon

Passatelli in brodo
Passatelli in brodo

Passatelli zijn een soort van pasta afkomstig uit de streek Emilia-Romagna in Italië. De passatelli worden traditioneel gekookt en opgediend in een sterke bouillon (brodo) van rund of kip. De passatelli worden gemaakt zonder bloem maar met broodkruim van oud brood.

Dit gerecht is weer een voorbeeld van de ‘cucina povera’ waarbij men zoveel  mogelijk streekproducten gebruikt, en zelfs het liefst van eigen productie. Het gerecht is zo populair dat er specifieke passatelli persen te koop zijn, maar wij gebruiken een gewone pureepers, bijna overal te koop.
Gebruik voor dit gerecht geen industrieel gekochte chapelure, maar wel zelfgemaakte broodkruim van zuurdesem brood of eender welk ander artisanaal gebakken  brood. De gekochte versie smaakt wat naar beschuiten.  Dit gaat vanzelf met een keukenrobot. Zeef het bekomen broodkruim om eventuele achtergebleven grotere stukken  brood te verwijderen. Dit broodkruim kan bewaard worden in de diepvries, verpakt in een plastieken zak of doos.

Passatelli in brodo

Ingredienzen: 1,5 liter rund– of kippenbouillon, 200 g versgemalen broodkruim, 200 g versgemalen parmezaan, 4 eieren, nootmuskaat, de zeste van 1/2 citroen, zout en peper.

Vermeng alle ingrediënten, buiten de bouillon, tot een soepel deeg. Laat het deeg enkele minuten rusten.

Breng de bouillon aan de kook, en pers er het deeg in met behulp van een pureepers. Gebruik de grootste schijf en snij de passatelli af op een lengte van ongeveer 6 cm. Laat de passatelli enkele minuten koken in de bouillon en dien onmiddellijk op.

Smakelijk!

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu