Parmezaantaartjes met asperges en sabayon

Taartbodems: 150 gr bloem, 75 gr boter, een snuifje zout, 2 el geraspte parmezaan.

Vulling: 1 bussel groene asperges, 3 eidooiers, 1/2 dl witte wijn, het sap van 1/2 citroen, zout en peper.

Bereiding: Vermeng de gezeefde bloem met de in kleine stukjes gesneden boter tot een korrelige massa. Vermeng met de geraspte Parmezaan. Voeg ongeveer 1,5 el koud water toe en kneed het deeg vlug tot een bol. Laat het deeg minstens 1/2 uur rusten in de koelkast. Rol het deeg uit en leg het in beboterde taartvormpjes. Bak ze 15 minuten blind in een voorverwarmde oven van 200°. Laat ze nog 5 minuten ‘uitdrogen’. Kook de asperges gaar in licht gezouten water en laat ze uitlekken. Snij ze in stukken van 4 cm. Klop een sabayon met de eidooiers en de witte wijn. Breng op smaak met zout, peper en citroensap naar smaak. Vul de taartjes met de asperges en lepel er sabayon over. Versier de taartjes met schilfers parmezaan. Dien onmiddellijk op.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu