Lauw slaatje van asperges met langoustines

Lauw slaatje van asperges met langoustines
Lauw slaatje van asperges met langoustines

2 bussels witte asperges, 1 kg verse langoustines, 300 g primeuraardappelen, zout en peper.

Saus: de koppen en pantsers van de langoustines, 1 dl witte wijn, 1 tl tomatenpuree, 1 takje selder, 1 gesnipperde sjalot, het sap van 1/2 citroen, 4 el olijfolie, zout en peper.

Bereiding: Schil de asperges en breek de onderste harde stukken. Kook de schillen en de afgebroken harde stukken gedurende 1/2 uur op een zacht vuurtje. Zeef deze bouillon, voeg er een weinig zout bij. Kook de asperges 15 minuten in deze bouillon en houdt ze warm in het kookvocht. Kook de aardappelen in de schil, laat ze lichtjes afkoelen. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Gril de langoustines kort. Pel ze en bewaar het vlees op een koele plek. Braadt de koppen en de pantsers aan in olie, samen met de sjalot en de selder. Roer er de tomatenpuree door. Blus met de witte wijn en vul aan met water tot de koppen juist onderstaan. Laat zachtjes koken gedurende 20 minuten. Haal door een zeef en laat deze bouillon inkoken tot de helft. Laat wat afkoelen. Vermeng de helft van deze bouillon met olijfolie, citroensap, zout en peper. (de andere helft kan ingevroren worden voor een later gebruik.) Vermeng de ingrediënten voor de sla en besprenkel met de vinaigrette.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu