Koken van varkenspoten

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Koken van varkenspoten
Koken van varkenspoten

Het koken vanvarkenspoten is niet moeilijk, het vergt enkel veel tijd. De poten koken minstens 4 uur, de tijd om de gelatine uit de beenderen op te lossen en het vlees en zwoerd zacht te laten worden.

We pakken de varkenspoten in met gaas om de poten mooi recht en heel  te houden tijdens het koken.

De  varkenspoten, op deze manier bereid, kunnen worden gegeten zoals ze zijn: koud met hun gelei, maar ook, uitgebeend, dienen  ze als basis voor een terrine, of een ander gerecht

Er zijn ontelbare recepten gebaseerd op varkenspoten, maar de meeste van deze recepten beginnen met het koken van varkenspoten in een gearomatiseerde bouillon.

Laten we beginnen met het reinigen van de  varkenspoten: het is meestal  noodzakelijk ze met een mes te schrapen om  overblijfselen van  haar te verwijderen om ze  vervolgens stevig in te pakken in gaas. Meestal gebruik ik gaasrolletjes van bij de apotheker.

Snij twee uien doormidden, grill ze zwart langs de snijkant, en was en snij een paar selderstengels, wat prei en pastinaak.

Voeg er  wat teentjes look, een bouquet garni en een kleine chilipeper toe.

Leg de poten, groenten en kruiden  in een grote kookpot, voeg  er voldoende water toe om alles te dekken, breng op smaak met grof zout en een paar peperkorrels en kook  de poten dan minstens 4 uur op een laag vuur.

Deze lange bereiding laat het oplossen van de gelatine van de beenderen van de varkenspoten  toe.

Vergeet niet om de bouillon regelmatig af te schuimen en mogelijk wat water bij te voegen tijdens het koken.

Zodra de varkenspoten gaar zijn, verwijder je het gaas en zeef je de gelei door een fijne zeef of een puntzeef

Leg de varkenspoten in een schaal en bedek ze met gelei.

Laat de gelei opstijven in de koelkast en serveer de varkenspoten  met augurken en mosterd.

Volgende week zal ik een meer uitgebreid recept voorstellen op basis van dezelfde varkenspoten

Smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Related Post

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu