Hoe de luchtvochtigheid in uw huis te verlagen

Er zijn veel tools en strategieën die u kunt gebruiken om de luchtvochtigheid in uw huis te verminderen. Vergeet niet dat u wilt weten hoe u de luchtvochtigheid in huis in de winter kunt verminderen, net zoveel als in de zomer:

Luchtontvochtigers:

Luchtontvochtigers worden meestal in kelders geplaatst, maar u kunt voor een hele woning grootschalige kopen. Ze werken het beste wanneer een kamer of gebied is afgesloten, inclusief alle ramen en deuren. Ze verwijderen vocht uit de lucht, maar moeten uit de buurt van muren en voorwerpen blijven om een ​​goede luchtstroom mogelijk te maken. Je wilt ook leren hoe je de luchtvochtigheid kunt verlagen zonder een luchtontvochtiger.

Juiste ventilatie:

u wilt ervoor zorgen dat ruimtes waar vocht aanwezig is, goed worden geventileerd, zoals de keuken en badkamers. Zet ventilatoren aan en laat ze aan wanneer er vocht in de kamer is. Koop extra fans als u denkt dat vocht problemen veroorzaakt. Als je geen uitlaatventilatoren hebt, kun je een raam of twee kraken.

 

Airconditioningsystemen:

airconditioningunits koelen niet alleen de lucht in een huis af. Ze verwijderen ook vocht en vochtigheid. Zorg ervoor dat de eenheid die u hebt geïnstalleerd de juiste grootte heeft voor de vierkante meters van uw eigendom.

Vochtigheidsmeters:

u kunt vochtigheidsmeters kopen bij een plaatselijke bouwmarkt of online om het vochtniveau in uw huis te controleren.

Weatherstripping:

Weatherstripping rond de deuren en ramen van uw huis zorgt voor een luchtdichte afdichting om te voorkomen dat koele of warme lucht ontsnapt en dat overtollige vochtigheid naar binnen sijpelt. Ze zijn vooral nodig voor warmere klimaten waar het buiten vochtig is.

Breeuwen:

breeuwen werkt op dezelfde manier als tochtstrippen, alleen wordt het gebruikt voor het bekleden van oppervlakken en materialen die in contact kunnen komen met vocht zoals kranen, wastafels, toiletten, kuipen en meer. Breeuwen wordt ook gebruikt rond ramen en naden.

Isolatie:

Isolatie, als je het niet weet, wordt gebruikt om warmte vast te houden en te voorkomen dat overtollige deeltjes een huis binnenkomen. Als de muren van een huis goed zijn geïsoleerd – en ze zijn niet al vochtig – zullen ze voorkomen dat koele en warme lucht ontsnapt of door gaten in de muren binnendringt.

Aanpassingen interieur:

U kunt verschillende wijzigingen aanbrengen in het interieur van uw huis, zoals het installeren van plafondventilatoren, het regelmatig reinigen van uw AC-kanalen en filters, en meer.

Veranderingen in levensstijl:

Stel de ventilator op uw AC- of HVAC-eenheid in op “auto” in plaats van “aan”. Probeer ook de AC niet zo vaak aan te zetten als u merkt dat deze voor korte bursts aan en uit gaat. Zorg er ook voor dat u de afvoerventilator in badkamers gebruikt wanneer u aan het douchen bent en houd de deur open als u kunt.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *