Gnocchi met groene asperges

Markt: 675 g aardappelen(geschild), 150 g bloem, 1 bussel groene asperges, versgeraspte parmezaan, boter of olijfolie, zout en peper.

Bereiding: Kook de aardappelen in licht gezouten water. Giet ze af en schud ze op. Pureer de aardappelen in een kom en kneed er de bloem door tot een elastisch deeg. Rol het deeg uit op en bebloemde plank en rol tot een worst van 2 cm dik. Snijd in schijfjes. Druk eventueel de schijfjes op met een vork en laat ze op keukenpapier vallen. Kook de gnocchi enkele minuten in ruim gezouten water. Ze zijn gaar als ze bovendrijven. Kook ondertussen de asperges 3 minuten in water. Giet ze af. Vermeng de gnocchi met boter of olijfolie naar smaak. Bestrooi met kaas en dien warm op met de asperges.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu