Food styling of culinaire styling

Food styling bestaat uit het zo mooi maar ook zo getrouw mogelijk, in beeld brengen van gerechten of /en voedingsproducten.

Maar een food stylist doet ook meer, namelijk het opstellen van gerechten in een aangepast decor, zoals een mooie tafel, uitgezochte decoratie elementen. Ook zoeken naar gepaste locaties voor opnames hebben wij opgenomen ins taakpakket,

Met producten geleverd door onze klanten, aangevuld met verse ingrediënten van de best mogelijke kwaliteit, bereiden wij gerechten bedoeld om gefotografeerd of gefilmd te worden voor publicatie in kranten, tijdschriften,kookboeken, websites, film of televisie.

Scones en aardbeienconfituur
Scones en aardbeienconfituur

Wij ontwerpen de recepten zelf of passen ze aan volgens de behoeften van onze opdrachtgevers.

Wij zorgen ook voor het in beeld brengen van gerechten of producten in een aangepast decor met zorgvuldig uitgezochte accessoires, zoals ondergronden, linnen, borden, bestek, glazen e.a. Wij trachten, in de mate van het mogelijke, de gerechten zo waarheidsgetrouw mogelijk te bereiden en in beeld te brengen.

Elk gerecht wordt klaargemaakt, getest en zorgvuldig uitgeschreven in klare en verstaanbare taal met indien nodig de bereidingstijden, prijzen van ingrediënten gaartijden en caloriën.

Wij beschikken over een goed ingerichte keuken, een aanpalende fotostudio en veel accessoires.

Om een beter inzicht te krijgen in ons werk van foodstyling of culinaire styling staan er verder op deze site interviews verschenen in de magazines Flair en Feeling.

 

Receptontwikkeling

 

Lauw slaatje van asperges met langoustines
Lauw slaatje van asperges met langoustines

Wij ontwerpen ook veel recepten voor producenten van voedingsprodukten, gepubliceerd op websites, televisiespotjes en in gedrukte vorm.

Vooral websites met recepten bereiken hiermee een betere zichtbaarheid bij het grote publiek.

Enkele voorbeelden hiervan zijn te vinden op de sites van Carrefour, MacCain (aardappelproducten)en Florette (sla’s)

Recepten

 

Verder op deze site zijn er voorbeelden van culinaire styling te vinden zoals verschenen in kookboeken en tijdschriften zoals Menu Maison, Feeling, Libelle, De Smaken Van België, Het gezellige taartenboek, hartig gebakken e.a.
Een groot aantal recepten (ongeveer 500), in alfabetische volgorde, zijn op te zoeken door de link te volgen op het menu bovenaan deze pagina. Nog meer recepten, met beeld, zijn te vinden op onze blog.

Fotografie

Op 1 kant gebakken tarbot met Vitelotte aardappelen en schuim van tuinkruiden.
Op 1 kant gebakken tarbot met Vitelotte aardappelen en schuim van tuinkruiden.

 

Wij werken met een aantal fotografen elk met een eigen stijl, waarvan de namen terug te vinden zijn onder elk beeld van deze website.In bepaalde gevallen zorgen wij dan ook voor de fotografie van gerechten of producten.

Uw eigen kookboek?

 

 

 

Veel mensen, koks of particulieren dromen van een eigen kookboek met persoonlijke recepten en foto’s.
Wij zorgen voor een volledige afwerking van uw project, klaar om te drukken.

Voor meer info geef ons een seintje via onze contact pagina.

Aarzel dus niet om ons te contacteren voor verdere inlichtingen. Onze gegevens staan op onze contact pagina.

Een workshop bijwonen ?

Heeft u er ooit aan gedacht om een recept accuraat te kunnen optekenen? Een gerecht te begeleiden met accessoires en sfeer om het te fotograferen?

Wij organiseren workshops op maat van uw behoeften. Voor meer info, volg deze link naar workshops.

Print Friendly, PDF & Email
Close Menu