Dit zijn enkele foto’s van Wout Hendrikx gemaakt in opdracht van Feeling. De meeste van onze opdrachten voor Feeling bestaan uit het schrijven en uitbeelden van recepten in verband met eenvoudig te bereiden gerechten met (h)eerlijke ingrediënten, en zoals u het ook kunt merken zijn er ook een aantal feestproducties in Feeling zoals de volgende jakobsschelpen, duifje met noten of andere nougat glacé…

Jakobsnoten met tuinkruiden

Jakobsnoten met tuinkruiden
Jakobsnoten met tuinkruiden

Markt: 12 jakobschelpen (liefst in de schelp), 4 el gehakte peterselie, 4 el gehakte rucola, enkele snippers radicchio, 4 el witte wijn, 30 g boter, zout en peper.

Maak de jakobschelpen schoon en spoel ze af in koud water,; snijd ze in tweeën. Verdeel de kruiden over 8 schelpen, giet er de wijn op en verdeel het vruchtvlees over de schelpen. Leg op elke schep een klontje boter, kruid met peper en zout en leg ze op een bedje van grof zeezout. Laat 3 minuten gaar worden in een voorverwarmde oven op 220°. Versier ze met reepjes radicchio en serveer ze warm.

Nougat glaçé

Nougat glaçé
Nougat glaçé

 

Markt: 150 g suiker, 100 g noten, 2,5 dl room, 4 eiwitten, 75 g krenten

Verwarm de suiker met een beetje water tot een goudkleurige karamel. Roer er de verbrokkelde noten bij en stort de karamel op een geolied blad aluminiumfolie. Breek de afgekoelde karamel in brokken, bewaar enkele stukken voor de versiering en hak de overschot in kleine stukjes. Klop de room en de eiwitten stijf (apart!) Vermeng de room, eiwitten, karamel en krenten. Laat opstijven in de vriezer.

 

Met honing en noten geglaceerde duifje

Met honing en noten geglaceerde duifje
Met honing en noten geglaceerde duifje

 

Markt: 4 nestduifjes, 250 g honing, 6 el sojasaus, 1 el geraspte gember, het sap van 1/2 citroen, 60 g grof gehakte noten, zout en peper.

Vermeng alle ingrediënten voor de marinade.

Laat de duifjes marineren gedurende minstens 2 uur, maar het liefst een hele nacht.

Leg  ze op een rooster in een ovenschotel.

Laat de duifjes 35 minuten garen in een voorverwarmde oven van 170°.

Lepel regelmatig een beetje marinade op de duifjes.

Laat 10 minuten rusten en dien op.

Smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email
Close Menu