Blinis

Rating: 4.5/5. From 1 vote.
Please wait...

Vandaag stel ik u een aperitiefhapje voor van blini’s met kaviaar van zalm en  grijze garnalen.

Deze kleine pannenkoeken worden  gemaakt van boekweitbloem,  gemengd met tarwebloem.

Gebruik zuurdesem, als je er wat hebt, maar ook verse bakkersgist doet het prima.

Niets verhindert dat je de garnering van de  blini’s varieert volgens jouw smaak

Blini’s met kaviaar van zalm

Blini's met kaviaar van zalm
Blini’s met kaviaar van zalm

Ingrediënten: 125 g boekweitmeel, 125 g tarwebloem, 20 g bakkersgist, 2 eieren, 1/4 liter melk, een snufje suiker, een snuifje zout, 25 g boter.

Los de gist op, met de suiker in een beetje lauwe melk. Zeef de twee soorten bloem in een kom.

Voeg de gist toe en roer geleidelijk de rest van de lauwe melk door het deeg

Laat het deeg minstens een uur rusten, onder een doek, bij een temperatuur van 22 ° tot 26 °

Smelt de boter.

Scheid de eiwitten van de eidooiers

Meng de eierdooiers en de boter door het deeg en klop het los  met een garde.

Laat het deeg  verder, nog steeds onder een handdoek gedurende 45 minuten tot een uur rijzen.

Klop het eiwit stevig met het zout en meng het voorzichtig met het deeg.

Verhit een pan op middelhoog vuur, smeer het in met een beetje boter, en bak de blini’s  door kleine stapels deeg (een eetlepel)erin  te gieten.

De blini’s gaan zwellen. Draai ze om als er bubbels op het oppervlak verschijnen laat de  blini’s nog enkele een paar minuten verder bakken.

Serveer de warme blini’s met zure room, kaviaar van zalm en grijze garnalen, bij voorkeur met de hand gepeld.

Smakelijk!

Als u de blini’s van tevoren maakt, kunt u deze in een voorverwarmde oven op 150 ° verwarmen.

Print Friendly, PDF & Email

Related Post

Rating: 4.5/5. From 1 vote.
Please wait...

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu