Aubergines op olie

Het is soms wat frustrerend om een berichtje te publiceren op deze blog.

Want buiten statistieken die erop wijzen dat elk van onze stukjes door enkele tientallen of soms honderden lezers worden geraadpleegd, wijst niets naar de belangstelling van voornoemde lezers voor onze recepten.

Commentaren zijn schaars, in het bijzonder vanwege onze Nederlandstalige lezers.

Maar, dit gesteld, gaan wij toch verder met het publiceren van recepten en foto’s in de hoop dat onze anonieme lezers er toch wat aan hebben.

Volgend recept is van oorsprong Italiaans. Deze aubergines bewaren uitstekend en zijn lekker bij koud vlees of zelfs gewoon op een crostini, met of zonder een stukje ansjovis.

Aubergines op olie

Aubergines op olie
Aubergines op olie

Nodig: 1 kg aubergines, 1/2 liter witte wijnazijn, 1 chilipepertje, olijfolie, zout en peper.

Snijd de aubergines in plakjes van 1/2 cm dik.

Bestrooi ze met wat zout en laat ze 1 uur uitlekken.

Dep de aubergineschijven droog. Breng de azijn aan de kook, samen met 1/4 liter water. Kook de aubergines in de azijn gedurende 3 à 4 minuten.

Schep ze uit het vocht en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Schik de schijfjes aubergine in een weckpot voeg er het pepertje bij. Overgiet met olie tot de aubergines onderstaan.

Sluit de pot en laat de aubergines minstens 1 maand op een donkere plek rijpen.

Een variante met munt:

Gegrilde en gemarineerde aubergines met munt

Markt: 2 kleine en stevige aubergines, 4 el olijfolie, 2 el witte wijnazijn, 1 klein bosje munt, 1 gesnipperd teentje look, zout en peper.

Bereiding: Snijd de aubergines in schijfjes van 1 cm dik. Penseel er een beetje olijfolie over en gril ze kort gaar. Schik de groenten in een schotel. Hak de munt grof en vermeng met de overige ingrediënten. Vermeng met aubergines en laat enkele uren marineren. Dien op met toast en grof zout.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

This Post Has 2 Comments

  1. Avatar

    Mijn moeder had dit recept ooit gevonden en klaargemaakt en als hapje geserveerd. Jammer genoeg heeft ze het nooit kunnen doorgeven, vergeetachtigheid ? Nu ze er niet meer is, is dit het moment om bepaalde, smakelijke, tradities terug te zoeken en in ere te herstellen.

    1. foodstyling

      ik hoop dat ze zo lekker smaken dan diegene jou moeder maakte.
      Veel liefs van Livia & henri

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu