Asperge en rucolasoep

Asperge en rucolasoep
Asperge en rucolasoep

 

 

 

 

Rond Pasen begint het seizoen van de witte asperges, gekweekt in volle grond. Daarom deze romige aspergesoep met wat rucola. Wij gebruiken graag de schillen van asperges als basis voor bouillon. Sommigen zullen deze bouillon wat bitter smaken vinden. Gebruik dan water, groente- of kippenbouillon als basis.

Asperge en rucolasoep

ingrediënten: 1 bussel asperges, 1/2 liter kippenbouillon, 1 bosje rucola, 1 aardappel, 1 klontje boter, 1 dl room, zout en peper.

Schil de asperges en breek de taaie harde onderste stukken eraf. Breng de schillen en de harde afgebroken stukken asperge aan de kook in 1 liter water en laat ze zachtjes koken gedurende 30 minuten. Zeef het kookvocht. Snijd de asperges in stukjes en bewaar de koppen voor de afwerking. Stoof de geschilde en in blokjes gesneden aardappel aan in wat boter, voeg er de stukken asperges bij en voeg er dan 1/2 liter aspergebouillon en de kippenbouillon bij. Laat 1/2 uur zachtjes koken.Voeg er dan de rucola bij en laat nog 2 minuten verder koken. Kook ondertussen de aspergepunten gaar in licht gezouten water en houd ze warm.

Mix de soep en haal ze door een zeef. Vermeng met room en breng op smaak met zout en peper. Versier met de aspergepunten.

Rucola kan vervangen worden door kervel.

 

Print Friendly, PDF & Email

This Post Has 2 Comments

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu