Volgend feestrecept is een eenvoudig te maken voorgerecht met St. Jacobsschelpen en groenten
Gebruik, indien mogelijk, levende St. Jacobsschelpen in hun schelp. Ze zijn niet moeilijk om open te maken, maar het kuisen is wel een kleine karwei. Laat u niet afschrikken, de smaak van verse St. Jacobsschelpen is onvergelijkbaar met diepvriesexemplaren of noten bewaard in water.

St. Jacobsschelpen met knolselder en prei

St. Jacobsschelpen met selder en prei

Nodig: 8 St. Jacobsschelpen, 1 stengel prei, 200 g knolselder, 50 g boter, 4 el witte wijn, zout en peper.

Snijd de prei in dunne reepjes. Snijd de knolselder in kleine blokjes. Bak de blokjes knolselder goudbruin in boter, voeg er de helft van de prei bij en laat het kort verder garen. Verdeel het groentemengsel in 4 schelpen. Snijd de St. Jacobsschelpen in 2 en verdeel ze over de groenten. Bestrooi met een klontje boter, een weinig wijn, grof zeezout en peper. Gaar 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200°. Frituur ondertussen de overgebleven prei goudbruin in olie. Laat ze goed uitlekken en verdeel het op de St. Jacobsschelpen.